Home  Witjes  Hollandse Friese witjes

Hollandse Friese witjes

De Friese witjes kennen hun oorsprong omstreeks 1600. Vroeger werden deze Hollandse witjes vaak toegepast in vochtige ruimten zoals wandtegels voor de badkamer, toilet of kelder.

'Vanwege de glazuurlaag zijn de Friese witjes bij uitstek geschikt in vochtige ruimten'

De Friese witjes zijn te herkennen aan het craquele en de bakpunten die in het glazuur gedrukt zijn. Ook de diversiteit aan kleuren is kenmerkend voor de Hollandse witjes. 

Samen met onze leverancier hebben wij een viertal series van Friese ontwikkeld, verkrijgbaar in diverse kleurtinten. Onze witjes worden allemaal geproduceerd met de welbekende bakpuntjes, ook wel spijkergaatjes genoemd, om een zo authentiek mogelijk effect te geven.

  Hollandse witjes in gebruik

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor tegels achter het fornuis in hun keuken. Bij een landelijke keuken adviseren wij vaak de Friese of Spaanse witjes om de stijl van de keuken te completeren. 

Alternatief: Spaanse witjes

De Spaanse witjes zijn een mooi en goedkoper alternatief op de Hollandse witjes. Deze witjes zijn net als de Friese witjes te verkrijgen in diverse kleurtinten, maar hebben niet de kenmerkende bakpuntjes en zijn ietwat ongelijker in oppervlak. 

Hollandse witjes beschilderd

De Hollandse witjes kunnen worden beschilderd met een schildering naar keuze. Op de pagina witjes beschilderd, ziet u een overzicht van de mogelijkheden in beschilderingen. Naast beschilderingen op losse witjes, zijn er ook beschilderingen op meerdere tegels mogelijk in de vorm van een tegeltableau. Net als bij de witjes beschilderd, kunt u kiezen uit een grote collectie tegeltableaus. 

 

Gerelateerde producten  1. Overzicht witjes
    Overzicht witjes

  1. Nieuwe oude witjes
    Antieke witjes - nieuw gemaakt Spaans

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393