Home  Oude stenen  Antieke stenen rijnstenen vormbak

Antieke stenen rijnstenen vormbak

Antieke rijnstenen vormbak

Langs de rivier de Rijn werd vanaf de 17e t/m eind 19e eeuw de zogenaamde Rijnsteen gebakken met een lengte van circa 18cm. Het kenmerkende van deze oude metselstenen is de maatvoering. Met zijn dikte van circa 4cm, behoort de antieke rijnsteen tot een van de dunnere metselstenen die ons land kent. 

De antieke rijnstenen zijn er in diverse kleurschakeringen te verkrijgen die uiteenlopen van oranje/rood tot brons/bruin en af en toe zelfs paars. Omdat deze oude metselstenen tegenwoordig erg schaars zijn, hebben wij ze vaak beperkt op voorraad. Evenals bij de oude ijsselsteentjes, heb je bij de oude rijnstenen ook een tweedeling qua bakkingsproces. De handgevormde rijnstenen hebben een leeftijd die varieert van circa 250-400 jaar en kenmerken zich door de grovere structuur en de zogenoemde zichtbare nerven. De machinale, ook wel vormbak, rijnstenen hebben een leeftijd van circa 150-200 jaar en zijn strakker en gladder qua structuur. 

Hieronder ziet u een aantal projecten waar Kersbergen haar steentje aan heeft mogen bijdragen.  Vragen over Antieke stenen rijnstenen vormbak?

Wilt u meer weten over Antieke stenen rijnstenen vormbak of wilt u een offerte, vul dan ons reactieformulier in. Natuurlijk ben u ook altijd welkom in onze showroom in Ameide (Zederik).

Gerelateerde producten  1. Antieke stenen ijsselsteentjes
    Oude stenen - oude ijsselstenen

  1. antieke stenen rijnstenen
    Oude stenen - oude rijnstenen

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393