Home  Oude stenen  Antieke stenen waalstenen

Antieke stenen waalstenen

Antieke waalstenen handgevormd

De handgevormde oude waalstenen zijn een van de oudste metselstenen die in Nederland voorkomen. De ijsselstenen werden vaak gebakken in de kleine steenfabriekjes langs de rivier De Waal. Vandaar ook de naam ' Waalstenen'. De term 'handgevormde oude waalstenen' komt van de manier van bakken. Vroeger werden deze met de hand gemaakt en kwam het vaak voor dat er enig verschil in de maatvoering zit.

Mede door de mooie nerfstructuur en de warme kleuren oranje/rood en brons, is deze steen nog steeds erg in trek voor metselwerk in open haarden en woningen. Af en toe worden de metselstenen ook gebruikt voor realisatie van een nieuwbouw woning in oude stijl.

Indien u moet bijpassen om stenen in te boeten, bent u ook van harte welkom om een passende steen te zoeken. Om de zoektocht te vergemakkelijken, kunt u het best een metselsteen van u meenemen om deze te vergelijken met onze oude metselstenen.

Hieronder ziet u diverse realisatiefoto's van werken waar Kersbergen haar steentje heeft mogen bijdragen.Vragen over Antieke stenen waalstenen?

Wilt u meer weten over Antieke stenen waalstenen of wilt u een offerte, vul dan ons reactieformulier in. Natuurlijk ben u ook altijd welkom in onze showroom in Ameide (Zederik).

Gerelateerde producten  1. Oude stenen - Antieke vechtstenen zwart
    Oude stenen - Antieke vechtstenen zwart

  1. Antieke stenen ijsselsteentjes
    Oude stenen - oude ijsselstenen

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393