Home  Oude stenen  Antieke stenen ijsselsteentjes

Antieke stenen ijsselsteentjes

Antieke ijsselstenen machinaal

De machinale oude ijsselsteen is de opvolger van de handgevormde oude ijsselsteen. Hoewel de oude handgevormde ijsselstenen een leeftijd hebben die varieert van 250-400 jaar oud, zijn de machinale oude ijsselstenen zeker niet als nieuw te bestempelen. De machinale ijsselstenen hebben namelijk een leeftijd die varieert van circa 150-200 jaar. 

De oude ijsselstenen werden vaak gebakken in de kleine steenfabriekjes langs de rivier de Ijssel. De term 'machinaal'  heeft te maken met de manier van bakken van de metselsteentjes. Vaak worden deze metselstenen dan ook 'vormbak ijsselsteen' genoemd. Dit houdt in dat ze met behulp van een mal zijn geproduceerd en te herkennen zijn aan de gladdere structuur. 

Hieronder ziet u een aantal projecten waar Kersbergen haar steentje aan heeft mogen bijdragen. Vragen over Antieke stenen ijsselsteentjes?

Wilt u meer weten over Antieke stenen ijsselsteentjes of wilt u een offerte, vul dan ons reactieformulier in. Natuurlijk ben u ook altijd welkom in onze showroom in Ameide (Zederik).

Gerelateerde producten  1. Antieke stenen vechtstenen
    Oude stenen - oude vechtstenen

  1. Antieke stenen kloostermoppen
    Oude stenen - kloostermoppen

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393