Home  Oude plavuizen antieke estrikken  Oude plavuizen gesmoord

Oude plavuizen gesmoord

Antieke plavuizen, antieke plavuizen of antieke estrikken zijn allemaal synoniemen voor de oude plavuizen. Deze antieke plavuizen zijn afkomstig uit Nederland  en zijn te verkrijgen in diverse varianten.

De oude plavuizen uit Nederland zijn er in diverse varianten te verkrijgen. De meest bekende is de gesmoorde antieke plavuis met de maatvoering van circa 22*22cm. Het bakproces van de gesmoorde plavuizen is uniek en daarom is elke oude plavuis dan ook weer anders. Het begint namelijk bij het bakken van rode plavuizen. Echter tijdens het bakken wordt de toevoer van de zuurstof stopgezet. Hierdoor verbrandt de aanwezige zuurstof in de klei waardoor de tegels smoren naar een blauwgrijze gloed. 

Door de sloop van oude boerderijen en monumentale panden komen vaak oude bouwmaterialen vrij zoals deze antieke plavuizen. Wij kopen deze partijen op en maken al deze plavuizen met de hand schoon en selecteren deze op kwaliteit. Deze antieke plavuizen worden op pallets of in kratten geplaatst waarna ze klaar zijn voor een tweede leven.

Zoals u op onderstaande foto's kunt zien, hebben de handgevormde Hollandse oude plavuizen in gesmoorde uitvoering een zeer warme zachte kleurschakering.  De oude Hollandse gesmoorde plavuizen zijn te verkrijgen vanaf € 120,00 per vierkante meter inclusief 21% btwVragen over Oude plavuizen gesmoord?

Wilt u meer weten over Oude plavuizen gesmoord of wilt u een offerte, vul dan ons reactieformulier in. Natuurlijk ben u ook altijd welkom in onze showroom in Ameide (Zederik).

Gerelateerde producten  1. Antieke estrikken
    Antieke estrikken Frans

  1. Antieke plavuizen
    Antieke plavuizen Hollands

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393