Antieke estrikken

Antieke estrikken of oude estrikken, antieke plavuizen of oude plavuizen, het zijn allemaal benamingen voor hetzelfde product.

De antieke estrikken uit Frankrijk, de zogenoemde Franse estrikken zijn net als de oude plavuizen uit Nederland te verkrijgen in een aantal varianten. Hierbij bestaat er de tweedeling tussen handvorm oude plavuizen en machinale oude plavuizen. Deze deling wordt veroorzaakt door het leeftijdsverschil. De handgevormde oude plavuizen varieren in leeftijd van circa 100-400 jaar. De machinale oude plavuizen zijn daarentegen een stuk jonger. Deze varieren in leeftijd van circa 100 jaar oud.

Een ander verschil is de kleurschakering. De oude Franse handvorm estrikken bestaan er in diverse kleurmelanges die varieren van zalm, oranje, blanche & jaune en rood tot paars. De Franse machinale plavuizen hebben daarentegen een meer egale kleurschakering die varieert van rood naar oranje-rood.

De Franse oude estrikken bestaan er in diverse maatvoeringen die varieren van 13*13cm tot circa 22*22cm. Hierbij is de kleine maatvoering van circa 16*16cm de meest voorkomende maatvoering.

Zoals u op onderstaande foto's kunt zien, hebben de handgevormde Franse oude plavuizen vrij veel kleurschakering. Bent u op zoek naar een meer egale vloer, kunt u kiezen voor de oude estrikken uit Nederland. De antieke estrikken zijn er vanaf 70,00 euro per m2, inclusief 21 % BTW.Vragen over Antieke estrikken?

Wilt u meer weten over Antieke estrikken of wilt u een offerte, vul dan ons reactieformulier in. Natuurlijk ben u ook altijd welkom in onze showroom in Ameide (Zederik).

Gerelateerde producten  1. Antieke gesmoorde estriken
    Oude gesmoorde plavuizen

  1. Antieke plavuizen
    Antieke plavuizen Hollands

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393