Home  Oude dakpannen  Oud Hollandse dakpannen rood

Oud Hollandse dakpannen rood

De oud Hollandse dakpan kent zijn oorsprong omsteeks 1500. De gegolfde pan, zoals deze eerst werd genoemd, werd zowel in Nederland als in België geproduceerd. In Vlaanderen noemt men deze pan 'Boomse dakpan', vernoemd naar de plaats waar de meeste productie ervan plaatsvond. 

Vrijwel alle oud Hollandse dakpannen zijn rechtsdekkend. Toch zijn er ook linksdekkende pannen te verkrijgen. Deze werden vroeger bij uitzondering geproduceerd wanneer de sluiting op een dakvlak anders lag. De oud Hollandse dakpannen zijn regendicht en worden vaak gebruikt voor restauratie of nieuwbouw in oude stijl. Omdat de sluiting van de oud Hollandse dakpannen niet geheel perfect is, wordt tegenwoordig vaak onder de dakpannen een damp-open folie aangebracht.

De oud Hollandse dakpannen zijn er in een drietal varianten te verkrijgen: de oud Hollandse rode dakpan, de oud Hollandse gesmoorde dakpan en de oud Hollandse geglazuurde dakpan. Hiervan is de oud Hollandse rode dakpan de goedkoopste variant. 

Kersbergen heeft een ruime sortering aan oude Hollandse dakpannen in alle bovengenoemde uitvoeringen. Uiteraard wisselt de hoogte van de voorraad omdat wij ook afhankelijk zijn van de sloop van oude panden dus wanneer u op zoek bent naar deze oud Hollandse dakpannen, graag even contact opnemen.Vragen over Oud Hollandse dakpannen rood?

Wilt u meer weten over Oud Hollandse dakpannen rood of wilt u een offerte, vul dan ons reactieformulier in. Natuurlijk ben u ook altijd welkom in onze showroom in Ameide (Zederik).

Gerelateerde producten  1. Oud Hollandse dakpannen gesmoord
    Oud Hollandse dakpannen

Meer informatie

Heeft u vragen? Stel ze gerust, onze specialisten staan u graag te woord.

arrowVrijblijvend een offerte ontvangen?
Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393