Naar het nieuwsoverzicht

Tips voor plaatsen natuursteen vloertegels - deel 2

Tips voor plaatsen natuursteen vloertegels - deel 2

 Heeft u een nieuwe natuursteen vloer gekocht en u bent van plan deze zelf te plaatsen? Lees dan onze tips voor het leggen van uw natuursteen vloertegels zodat u trots kunt zijn op het eindresultaat.

Tips voor het leggen van natuursteen tegels - deel 2 

Het plaatsen van de vloertegels

 

  • Zorg voor een schone stofvrije ondergrond waarop getegeld moet worden.
  • Bij veel natuursteen tegels is het aan te raden de achterkant van de tegel in te smeren met een dunne lijmlaag) en deze te plaatsen in de aangebrachte lijm rillen op de vloer. Druk de tegel vervolgens goed aan zodat er geen holle ruimtes onder de tegels zitten.
  • Bij het aandrukken van de tegel kan het zijn dat er overtollige lijm door de voegen omhoog komt. Spons dit goed af en gebruik zo nodig een voegenkrabber om de nog natte lijm te verwijderen.
    Wanneer je dit niet doet, kun je verkleuringen zien in de voegen.
  • Wanneer er in de onderconstructie, d.w.z. betonvloer en zandcementvloer, sprake is van een aangebrachte dilatatievoeg, moet deze voeg in de natuursteenvloer worden overgenomen.
  • Bij de overgang van de vloer naar de wand dient er ook een ruimte te worden vrijgehouden. Vaak wordt dit vooraf al zeker gesteld door een foamstrook te plaatsen. Een dilatatievoeg is een voeg die als functie heeft het uitzetten en krimpen van materialen (de werking van de vloer) op te vangen.
     
  • Bij het volgen van deze tips, plaatst u gemakkelijk zelf uw natuursteen vloertegels. Na het plaatsen van de vloertegels, kan er worden gevoegd. Meer hierover in deel 3

Benieuwd naar onze tips voor het leggen van de vloertegels gericht op de voorbereiding? Bekijk het hier

 

Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393