Home  Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen

'Het Belgisch hardsteen uit Henegouwen'

Belgisch hardsteen, ook wel blauwsteen uit België genoemd, wordt sinds jaar en dag gebruikt voor vloeren als ook maatwerk. Het hardsteen met daarin de herkenbare fossielen zoals de zeelelies en de schelpen is een natuursteen dat zich uitermate goed leent voor gebruik in interieur als ook exterieur. 

Door de compactheid van het Belgisch hardsteen wordt het ook wel petit granit of arduin genoemd 

Wanneer u door een historische plaats als Amsterdam, Rotterdam of Utrecht loopt ziet u dat vrijwel elke entree van een grachtenpand met Belgisch hardsteen is bekleed. De steen heeft zich in de loop der jaren bewezen dat de vloer als maar mooier wordt, wanneer deze langer ligt en wordt geleefd. 

Wij werken samen met bekende groeves zoals Carrieres du Hainaut en Pierre Bleue Belge en enkele steenverwerkers die de blokken Belgisch hardsteen verzagen tot tegels en deze naar wens voor u bewerken. Qua afwerkingen zijn er grofweg twee soorten te onderscheiden in het Belgisch blauwsteen, namelijk afwerkingen met een strak uiterlijk en afwerkingen met een verouderd oppervlak zodat een doorleefde uitstraling ontstaat. Kersbergen -De Zodeslagen 5 -4233 GK Ameide (Zuid-Holland) Nederland
info@kersbergen.nl -Tel: 0183-600993 -Fax: 0183-600393